понедельник, 18 декабря 2023 г.

ЗАЛ №23 9-Б клас Брейн-ринг «Правовий калейдоскоп»

  
Починаючи з 2008 року, в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права згідно з Указом Президента України від 08.12.2008  № 1149 з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Захід проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини. Адже саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини. Всеукраїнський тиждень права щороку регламентується планом заходів, затвердженим актом  Кабінету Міністрів України.
  У рамках Всеукраїнського тижня права у нашому ліцею 15 грудня відбувся  брейн-ринг «Правовий калейдоскоп». Вікторина? Право? Це все звісно цікаво, а ще цікавіше коли все разом. Велика подяка вчителю з правознавства Денисенко Андрію Леонідовичу за вікторину!
    Брейн-ринг «Правовий калейдоскоп» проводився між учнями 9-А і 9-Б класу. Самий час дізнатися, що ж все-таки було на цьому заході, як все проходило. В загалом брейн-ринг складався з сьомі раундів. Декілька турів були у вигляді  вікторини, але не менш цікавими були і інші конкурси! Отже, був також цікавий раунд -
капітан команди бере листочок, звідти він повинен зібрати слово і дати його термін, але допомога, підтримка команди була також не менш важлива. На далі було ще більш цікавіше, нам читали фрагменти з казок, де ми повинні були визначити яке право порушено. Також, нам прочитали ще декілька прикладів, де кожна команда повинна була визначити до якої юридичної відповідальності відносилась ситуація.
        Захід закінчився врученням  грамот.
    Проведення Всеукраїнського тижня права сприяє підвищенню нашого рівня правової культури, а також інформованості про конституційні права і обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.
    Час проведено з насолодою та особливою користю.
 

 

26 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЧЕРНОБИЛЯ

  Чорнобильська катастрофа  –  екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильс...