четверг, 12 октября 2023 г.

ЗАЛ №23 9-Б клас Класна година "Шкідливий вплив алкоголю"

 

Сьогодні відбулася класна година на тему «Шкідливий вплив алкоголю». Соціальний педагог нашого ліцею, Головань Олена Павлівна, продемонструвала нам презентацію, з якої ми дізналися про історію виникнення алкоголю, ступені алкогольного оп’яніння, вплив алкоголю на організм людини, статистику «молодого алкоголізму», міфи про користь алкоголізму, причини відмовитись від  алкоголю і що треба запропонувати взамін.

Алкоголь — «наркотична отрута», що діє насамперед на нервові клітини кори головного мозку. Регулярне споживання великої кількості алкоголю протягом довгого періоду часу призводить до алкоголізму – найбільш серйозної форми наркоманії.

Алкоголізм зумовлює стійкі порушення психіки, викликає зниження працездатності, швидку стомлюваність, ослаблення пам’яті, деяку безтурботність, брехливість, несталість настрою, дратівливість і схильність до конфліктів. На ґрунті алкоголізму бувають запої, розвиваються різні психози — біла гарячка, психози
та інше.



Алкоголізм призводить до побутових і виробничих травм, аварій на транспорті, злочинів, порушень правил громадської поведінки, руйнування сімей.

Людям, молодшим 18-ти років вживати алкогольні напої взагалі не можна (нелегальний вік для купівлі алкоголю в Україні).

Треба пам’ятати, що вживати чи не вживати алкоголь – це вибір кожного, але пам’ятайте також, що алкоголізм – це хвороба, якої можна уникнути.

26 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЧЕРНОБИЛЯ

  Чорнобильська катастрофа  –  екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильс...